сряда, 29 юни 2016 г.

Религиозен туризъм в планината Пангео и полуостров Атон

   Отдавна не бях започвал публикация в края на месеца. Винаги се стремя да публикувам по нещо, макар и скромно, тук. Дните изтекоха неусетно в ангажименти, работа по текстове за книгата "Изгубената вяра - Последно отворени врати", която живот и здраве се надявам да е факт в началото на идната година. Срещи, интензивни пътувания свързани с набавяне на част от кадрите и информация, не оставиха миг свободно време. Все пак успях да поема глътка въздух и реализирам мечтата си да стъпя, и да се разходя по земите пропити с молитви, битки и история - Света гора на полуостров Атон. В комбинация с манастирите в Пангео (Кушница планина), допълнихме духовната разходка и с Жоро станахме свидетели на много красота, допълнена с колабираща жега. Каквото и да каже, опише човек, ще е нищожно да представи Атон, Света гора и хората там. В подготовка на пътуването, което планираме от миналото лято, поехме по дългия път...

   Част от манастирите в Кушница планина.

   С разрешително от многоуважаемите отци, отпуснати визи и корабче за транспорт, стъпихме на полуостров Атон, където пренощувахме в Зографския манастир и посетихме Хилендарския.
 

   Интересни и сходни публикации може да разгледате в следващите няколко линка, които изпълнихме през годините в подобен стил. Събраха се кадри, емоции и приключения от стотици обекти, които са съхранили духовното богатство на много държави.

   Религиозен туризъм в Черна гора.

   Македония - манастири и каньони.

   Македония - Около Струмица, Кавадарци, Прилеп, Курбиново, Сливница, Охрид, Тетово.

   Румъния - Синая, Брашов, Пелеш и духовното богатство на Молдова.

   Религиозен туризъм в планината Пангео и полуостров АТОН.

   Сърбия - Фрушкогорските манастири и Фрушка гора.

До скоро! :)

1 коментара: