четвъртък, 20 април 2017 г.

Фото пътеводител Изгубената вяра - Последно отворени врати

"Фотопътеводител Изчезващите свети места на България" - е-вариант, ново издание - ЛИНК

Фото пътеводител Изгубената вяра – Последно отворени врати
   Историческа книга за изоставени манастири в България, базилики, църкви, руини.
КНИГАТА може да бъде закупена по вайбър на т.н. 0877477127 само в е-вариант или в комплект с "ИЗЧЕЗВАЩИТЕ СВЕТИ МЕСТА НА БЪЛГАРИЯ"(е-вариант)! Ценната информация, богат снимков материал и архитектурното ни наследство, ще ви оставят без дъх, докато се разхождате по страниците на тази книга! Не се колебайте и поръчайте!


   В общата си текстова част „Изгубената вяра“ проследява бурното ни минало. Mинало пропито с кръв, осъзнат и буден дух, стремеж за опазване на ценности и книжнина. В допълнение с въздействащи кадри, този исторически справочник ще остави следа във всеки свой читател. Точните ГПС координати и подробното описание към обектите в книгата, със сигурност ще запалят откривателския ви дух, за да посетите и да се докоснете до тези свети места, откривайки ги по свой начин. Местните хора в изчезващите села са гостоприемни и от срещите с тях, бихте научили интересни легенди за отминали времена, част от които са описани в книгата.

   А ето какво казва автора:
  „Тази книга изготвих и издадох благодарение на божията помощ и добрината на хората, които помогнаха със средства и дарения за отпечатването и. Целта и е да остави послание в тези от нас, които са запазили в себе си късче от вярата.
   Част от манастирите и много църкви в България едва се крепят от разрухата, която настъпва към тях бавно, но сигурно във времето. В миналото хората са носили тежките камъни по трудно различими пътеки и са изградили с труд и пот светите места, в които са намирали подслон, убежище и отдих обикновени хора и бележити личности като Васил Левски, Иван Вазов, Елин Пелин. Сега до някои от тези обекти не достигат средства, а хората, които ги стопанисват, се борят с времето и природните стихии.
   През годините, в които се занимавам с пейзажна фотография, успях да се докосна до ужасяваща контрастна картина в България, посещавайки манастири, църкви, аязма, оброци… Някои от тези свети места се радват на подкрепата на епархиите, получават дарения, има изградени пътища до тях, но други остават в скута на мащехата България и тънат в забрава. В текстове и кадри ще Ви покажа този покъртителен контраст, който ми повлия силно. Видях опечалени погледи, срещнах разруха, безверие… Това породи в мен идеята за тази книга и желанието да помогна, доколкото ми е възможно…“
   В обем от 300 страници, луксозното издание ще ви завладее и поведе по пропитите с богата история земи, включващо:
 - 50 обекта на изчезващите свети места в България
 - Исторически и архитектурни данни, показващи контраста между минало и настояще
 - 150 цветни авторски картини, изрисували светите места в днешно време
 - Подробно описание, ГПС координати и как да стигнем до светите места
 - Интересни места за посещение в районите, около тях
 - Единствено издание, без аналог на пазара
 - Местни легенди и предания, с текстовете на които времето с книгата отлита като миг.
    Kнигата е подходящ подарък за всяка българска библиотека.


   Автори на кадрите: Мартин Петров, Катя Петрова, Иван Петрушев, Александър Атанасов

   Издателство: Gayana book@art studio
   Дата на издаване: 26.10.2016
   ISBN: 9786197354003
   Брой страници: 300
   (Е-вариант) 15 лв.
   За поръчки, свържете се с мен по вайбър или на телефон 0877477127

Няма коментари:

Публикуване на коментар