четвъртък, 30 април 2015 г.

Язовир Домлян през пролетта

   Язовир Домлян в Средногорието, е обещаваща дестинация за еднодневен релакс сред приказната природа. Разположен между Стара планина и Средна гора, сгушен в гънките на Средногорието и събиращ водите си от околните притоци на реки и потоци. Малките сгушени села и спокойствието наоколо, са гаранция за всеки пожелал да избяга за миг от натовареното градско ежедневие, но с едно условие - там е желателно да се ходи извън риболовния сезон.

Както повечето водоеми в България, така и язовир Домлян се е превърнал в жалка картина, отразяваща боклуци, умрели крави разлагащи се във водите му и купища боклуци по красивото иначе крайбрежие.

Озовахме се при язовира в късният следобед, да потърсим място за снимки с обещаващото небе, което в последните дни изнасяше спектакъл след спектакъл.

Един от ръкавите на язовира и пролетните хълмове на Средна гора.


Силното течение на водоема, не успя да реализира мечтаните облачни отражения.

За сметка на това, не ни попречи да експериментираме с високите скорости.


И тъй като бяхме от страната на язовира при село Горни Домлян, от която се вижда Средногорието, си даваме обещание да посетим отново. С изглед към Стара планина от село Домлян, фотодестинацията е определено повече от обещаваща! :)

До скоро! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар