неделя, 31 август 2014 г.

С парапланер порим небесата :)

    Дойде време да изпълня едно от нещата, които винаги са ме карали минавайки покрай високите части на планините, да вдигна замечтано поглед и да се насладя на порещите небесата парапланери. Чувството е необяснимо, то е невероятно, щом човек веднъж полети! :)
Исках да направя интересни снимки от високо, но това така и не се случи, трудно се снима от летящото крило... Това, което запечатахме и остана завинаги в нас бе чувството за свобода, орловия поглед вперен в хоризонта, вятъра свирещ в косите, ха-ха, добре е да поясня, че почти нямам коса, но така си е лафа! :)

Докато инструкторът подготвяше крилото за полета, изпратихме предните късметлии летящи в тандем.


Скоро последвахме своя път и полетяхме...

Ждрелото на Манастирска река остана в краката ни!

Както и съседното, ждрелото на река Леевица! И в двете съм вършал с въжета и инвентар, сега и полетях над тях. :)

Покривите на къщи и блокове са като глави на карфици.Ждрелото на река Леевица в близък план, прорязано от уникалните водопади там и блоковете на квартал Сарая! :)

Погледи, погледи.........


За съжаление земята се приближава с всяка изминала минута, паркинга на лифта над град Сопот и поляната, на която кацат парапланеристите.

На Катя и се падна жена инструктор, случили са турболенция със сила 5,5 по скала от 6..... Казаха е било вълнуващо... При мен инструкторът се съгласи да правим лупинги, доста ми се завъртя главата, като изпих няколко бири, още повече..... :)

Парапланеризмът е голяма краста и много скъп екстремен спорт, човек веднъж хване ли се на това хоро, работата става сериозна... Все пак е добре да се опита! До скоро! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар