понеделник, 4 април 2011 г.

Средновековен град Червен в сияние на звездна светлина 2

   Дни след нощната разходка до Червен, ми се зародиха още идеи за фотографии там, а именно да повторя първата снимка от предния път, със звезди рисуващи небето над крепостта. В общи линии на сто процента се получи това което мислех. Звездите описваха леки дъги, наподобаващи метеоритен дъжд. Подобни следи определено се вписват на фона на крепости и руини.

А ето и снимката от предното посещение.

Направих точно един кадър след кадрите за настройка и реших да си променя позицията, сенките изглеждаха зловещо, а за разлика от предния път бях сам. Параноята леко се подсили от първите писъци на чакалите, а покрива на съседната конструкция поскърцваше от застудяването придружено с конденз. И тази вечер, с нахлуването на по студен въздух, река Лом, лъкатушеща покрай крепостта в ниското започна да стели изпарения, които образуваха тънък слой върху челната леща на обектива, а с това желанието ми за повече композиции намаля. Все пак се установих и постоях около час, а в небето видях две падащи звезди и седем самолета.

на 73 секунди.


на 13 минути.


и на 27 минути.

Планирах и снимка с по голямо време от около час, но борбата с конденза се оказа непосилна.

Като заключение ще добавя, че мястото е доста романтично и някоя вечер ще го посетя без фотоапарат :). До нови срещи. Надявам се в скоро време да отида и до дърветата, които описах в предния пост, за да ги вкарам в нощна фотография.

Няма коментари:

Публикуване на коментар