понеделник, 4 август 2014 г.

Каньонинг по Манастирска река.


   Манастирска река над град Сопот в дебрите на планината е райско кътче в летните горещини. Пътеките извиват по тъмното ждрело, а реката разхлажда. Бях скрил за известно време въжетата в килера и тръпката всячески напираше да се излее в поредната порция адреналин. Тъкмо се бяхме  върнали от ветровитите била на Рила и връх Белмекен, но жегата в ниското ставаше непоносима. Перфектната комбинация - въжета, отвесни скали и ледени планински води следващи пътя на гравитацията щеше да влезе в действие... :)

В общи линии знаех какво ме очаква, защото през февруари се спускахме Тук в неособено благоприятни условия, все пак си е зима, а водите ледени! :)


Прецених за по-лесно да изместя установката, че предната я бях правил много сложно и отдалечено от ръба на скалите, все пак си е тегаво, като сметне човек - три часа работа по инвентари, въжета, установки, а само броени минути удоволствие по водопада.

Но, кеф цена няма, адреналин от бучащите води и гарантираната разхлада. Долу се оказа, че гледайки въжето, се е събрала публика, каква ти публика, в подножието имаше най-малко 15-е човека. :) 

После Делчо, Мария и Мариана, които чакахме да дойдат се изсипаха в подножието на водопада и се почна едно качване над водопада и спускане по него, край нямаше разхладата. Делчо остана очарован и даже усещам как му се запалиха фитилите на тази вълна с въжетата. :)

Катя пък си отснима доволно, за което и благодарим, а ето и на клип1 , клип2 как нагледно се случва спускането по Сопотски водопад! :) А ето и един "екстремен" КЛИП, който намерих в интернет, в него нагледно е показано какво правят хората с екипировка и терен! :) Лека от мен, пазете се от жегите! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар