неделя, 31 март 2013 г.

Водопад Сувчарско пръскало

   Сувчарското пръскало в резерват Чамджа  е един от най-стабилните водопади в Стара планина (има няма 54м. според замерванията). Добър повод след дъждовните дни от предната седмица да се поразходим до там и да го отчетем пролетно. Умишленото подраняване обосновахме с това, че зеленината, около него би спънала сериозно част от следващите композиции, а и това, че исках да го видя наистина пълноводен.

Водопад Сувчарско пръскало

Учудихме се колко е пълноводен и радостно налазихме склоновете на стръмното дере.

Придвижването, около скалите може да се оприличи с това в дълбока джунгла, а грохота на водопада изрисува докрай прилежащата картина. Пробвах разни ракурси със свежата пролетна зеленина и отвесните скали.

Някои в това време подходиха по-екстремно, до ръба, откъдето се вижда и чува най-добре.

Нямаше да съм аз, ако не щурмувам и дерето, в търсене на по-интересен план. Не, че не беше възможно, но си е чист опит за пребиване. Релакса от шумната пролетна вода и свежият въздух са гарантирани.

В общи линии - мъчих го от тук, мъчих го от там, не успях да се пребия пълноценно. Гледката на тонове падаща вода действат много добре, незнам за безплодните опити за снимки, но си трябва широка оптика, за по-добър и интересен кадър на мястото.

Запълнихме доволно почти целият ден с едно емблематично клише, по поречието на каньона, получи се приятна и разтоварваща разходка.

До скоро :).

Няма коментари:

Публикуване на коментар