петък, 20 април 2012 г.

Софийски контрасти

 В София не бях ходил от години насам. Това разбира се не попречи в последните 2 седмици да се озова там три пъти. В хода на динамичното ежедневие, пролетната премяна и опушените улици е трудно човек да извади някой друг хубав кадър, а когато това се случва по натоварените кръстовища, слизайки от автомобила си е чиста лудост. Погледите на хората изменят траекторията, а след като лудостта не ме е напускала никога, това се случи и сега. Успях да впиша
пролетната красота, през лъскавото покритие на руският шедьовър - църквата ''св. Николай Чудотворец'', докато светофарите отброяваха секундите до пролетния цвят на светофара :).

Не всичко разбира се излиза лъскаво в монотонното ежедневие на градската действителност. За това красноречиво говори следващата следа - претъпкани трамваи, празните погледи на изтерзани хора и свидетелството на безвремие, в което съществуваме.

3 коментара:

 1. Поздравления за хубавия блог!
  Хареса ми твоята лудост лудост!:)

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря Мира, има доза лудост в това което правя, само като гледам изпълненията, които прилагам в последно време... свят ми се завива. На моменти не смогвам емоционално :).

  ОтговорИзтриване
 3. София отдавна не е лъскава и отдавна е загубила чара си, което наистина се вижда в празните погледи на софиянци...

  ОтговорИзтриване