понеделник, 9 ноември 2015 г.

Водопад Кадемлийско пръскало, водопад Пенчовско пръскало и Петкановите водопади

"Фотопътеводител Изчезващите свети места на България" - е-вариант, ново издание - линк 
   Листата в средния горски пояс в Централна Стара планина окапаха за каквито и да е планове в началото на ноември, но  пък се оформяше седмица с хубави слънчеви дни в Балкана и трябваше да се запълни някак. И къде, ако не по познатите пътеки в Тъжанското ждрело с водопадите там - Пенчовско пръскало, Кадемлийско пръскало и Петкановите водопади. Два кадъра от ръка и яко ходене. Времето слънчево, топло, само за преход. Като изключим недружелюбните крави и биковете в местност Паниците, които за малко да ми съсипят палатката и температурата, която вдигнах през нощта, всичко мина повече от добре, че даже и както споменах, два кадъра от ръка успях да направя! :)

   Водопад Кадемлийско пръскало:

   И Петкановите водопади:

   На Пенчовско пръскало бяхме по обяд и не бе удостоено с кадри, но както споменах в туристически план се получи повече от добре! :) Централен Балкан тази година сервира цветове с голямата лъжица, да видим какво още ще успеем да извлачим по на юг и толкова от тук!
   Публикацията ви е харесала! Още куп интересни за посещение места, може да разгледате на страницата ми Водител по Водопади и диви места, както и да направите запитване за организация и посещение на някое от тях. Организиране на преходи по водопади и труден терен, скални светилища и труднодостъпни крепости, изоставени села, скални манастири, планински първенци, биваци и приключения сред природата.
 До скоро! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар