сряда, 4 ноември 2015 г.

Копренските водопади

Есен в полите на Копрен. Водопадите Дуршин скок, Ланжин скок, Воден скок.

   В района на връх Копрен в северозападна България, се намира едно от най-живописните места в Стара планина. Природата е толкова красива, че неведнъж съм оставал без дъх поемайки по пътеките там. Копренските водопади Дуршин скок, Ланжин скок и Воден скок се изливат в полите на Копрен, под едноименния връх. С цветове и бодра крачка, ранното утро ме благослови там. Денят, макар и слънчев, обещаваше приятна и неповторима разходка, с магичните цветове на гората и приятно количество вода в реките там. И тъй като в предишни посещения водопад Воден скок на река Графска оставаше в сянка поради незнание и липса на време, сега просто нямаше какво да се обърка и да му се размине. :) 

   Водопад Дуршин скок. Слънчевите лъчи озаряващи скалите в гората подсказаха да се действа експедитивно.

   Бърза крачка и не след дълго река Милина попадна на фото прицел. Пикът на есента е! Апаратът днес прегря! 

   Показа се и срамежливецът - водопад Ланжин скок.

   Вертикално, хоризонтално, все си е хубавец! :)


   Река Графска е недалеч, излива се под връх Три Чуки. През нея се затваря втори кръг на дивата Копренска екопътека.

   Водопад Воден скок на река Графска. Посрещна ме с цвят, мъгла, вода. Попаднах в капана на есенна приказка.   И гората под водопада. Условия за чудо и приказ.

   След дълго преследване в продължение на няколко дни, природата се отплати с тези красоти. Копренските водопади са фотогенични и през пролетта, когато цъфне дивата левурда. Толкова от тези приказни гори. До скоро! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар