събота, 20 август 2011 г.

Пролет на Липника 4част

    Сериалката 'Теке' е във вихъра си с надежда, че чувствата не са ви напуснали, та затова продължавам в пролетта, или няколко месеца по късно. Беше ми поомръзнало монотонното ходене до там, затова си починах подобаващо и в началото на пролетта отидох да доизцедя композиции и снимки от лесопарка. Малко подраних и пейзажа беше силно смесен със суровите зимни белези оставени там. Времето ме посрещна мрачно, в подсказване на това.
 
Отново поглед към къщичката, в маслено зеленото отражение на спокойните води.

Както споменах, местността се отърсваше от суровите зимни поражения.

Интересно е преминаването по бетонните блокчета, някои се накланяха, други поддаваха.

Кално, мрачно, изгоряло - това заварих тук в този ден.

Продължих да се разхождам необезпокояван и от време на време документирах по нещичко. Цвета на водата определено ми се стори доста странен.

Радвах се на дребните детайли, които се вписваха свежо, в предвид реалността.


Дори се позаиграх, подреждайки следващите три кадъра. Мократа почва добави допълнителна свежест, в студения пролетен ден.Щях да приравня целият снимков материал към зимния сюжет, ако не бях видял  цветето от следващата снимка.

И смесената абстракция с леда и оранжевата гъба. Дребните детайли радваха окото....

...на общия фон и човешката простотия. Тръгнали сме да си затриваме природата умело и се стремим по всякакъв начин да забързаме това.

Зазяпах се и нагоре, че без малко да се хлопна в някое дърво, странна порода е фотографското общество :).

И ето ме пак на голямото езеро, на което зимата рибари ловяха риба, с поглед от другата му страна. Тръпки ме побиват като се замисля, докъде влизахме и ние по леда,  в търсене на оригинални композиционни решения.

Къщите на село Николово, с хубавата гледка насам.

Нащраках се на абстракции и се прибрах.
Е както си е думата, остана да напиша и за лятото, макар че вече омръзнах дори и на себе си. Очертаваше се да сънувам думите Теке и Липник, затова оставям това за десерт.
До скоро и не ходете на едно и също място по сто пъти :). Лято.

Няма коментари:

Публикуване на коментар