сряда, 2 ноември 2011 г.

Пещера Ухловица


Подземното привличане на един по различен свят
ЧАСТ 3

   В пика на родопската есен станахме свидетели на интересни неща. След хубав сън в уютната квартира, плана предстоеше да ни сблъска и с подземните тайни на пещера Ухловица. Местните котаци в Смолян, усетиха русенското присъствие и след стабилно подсилване с Карловска луканка, ни изпроводиха на път. Целият ден беше пред нас, но както винаги времето не стига. По пътя, в посока Ухловица намерихме интересни места и в спиране да поснимаме, запечатахме това.

Отново тримата Никонианци - бяха се подредили като в аптека и с гордост очакваха да ги снимат с Cannon :).

Какво да ги правя, снимах ги и продължихме към целта си за деня,...

... като от време на време спирахме, да запечатаме есенните багри на Родопа планина.


Тук отново се сблъсках с присъствието на Никонианското нашествие, един от тях бе кацнал на полегатия склон, снимаше си и събираше погледи от шофьорите на преминаващите коли ;).

А ето какво вижда от там, където беше в момента от предната снимка, докато ние се чудехме как да избегнем всякакви клонки, които ни се пречкаха.


Тук извърших действието - 'Огледай се, снимай и премини', :) след което се качихме в колата и наблегнахме на пътя, който ни оставаше, че голямото мотане, което падна ни скъси достатъчно деня.

Движението по есенните пътища не се усеща - завой след завой, цветовете ни повличат и скоро стигаме и паркинга под пещера Ухловица. Малка и спретната, а до нея водят 180 стъпала, виещи нагоре в родопската гора.

Посетихме я и нея, няма да се оливам в превъзнасянето на това, което снимах вътре. Пещерата е хубава, но по-скромно украсена от другите в региона, което не я прави по-малко посещавана дестинация. И тук лъхаше спокойствие, в комбинация с цветове от форми на милиони години.

Това се вижда в подземния и свят. Сменете канала на пещерна вълна... и приятно гледане :).

Разходката ни продължи към екопътека Струилица, около град Девин. В гонитба със светлината скоро бяхме и там.

Няма коментари:

Публикуване на коментар