сряда, 8 февруари 2012 г.

70% Ледоход по река Дунав

     След поредното преекспониране на проблема 'зима', с неразчистени улици, снегонавяване и студ реших да подам нослето навън :). Смъкнах се по Дунава и аз да видя ледоход, все пак срамота да живея покрай него, а да не щракна нещо и от там. Изчаках седмица "по-добрите" условия да се явят и се смъкнах към брега. Трябваше да има видимост, повечко лед и естествено най-важната подправка за хубави зимни снимки - истински студ. Две от слизанията се овенчаха с неуспех. Или имаше мъгла, или ледът беше малко, а сега като че се получи.

70% ледоход, температура от -15' C с лек ветрец.Имах си дори компания, бореща се за надмощие над една пръчка. Връткаха се кьопеците по пухкавият сняг в игри и закачки, а....

... накрая взеха, че не успяха да я разделят и се сбиха. Какво ли щеше да е ако деляха мен :) ?

Ще е хубаво да замръзне изцяло, да поснимам пак, дано само не ме чуят какви ги мисля собствениците на кораби, че ще отнеса едни... :).

2 коментара:

  1. Готино :) Ледът не се ли движи, нещо на супер-бавни скорости там ?? Аз пак гледам да мажа, нали се сещаш :D

    ОтговорИзтриване
  2. Хаа, движи се и то много здраво, все пак течението е сериозно. Замислях да направя един кадър, сглобка от няколко снимки от статива, може да пробвам привечер и ще покажа :).

    ОтговорИзтриване