понеделник, 30 януари 2012 г.

В разгара на лятото :)

   Зимата не пощади любимите места и затрупа всичко в сняг и красота. Лесопарка, около Русе винаги ми е предлагал хубави моменти, а когато понатрупа се превръща в особено любим. Алеите му опустяват и в първите дни като навали, остава непокътнат. Хубав повод да реализирам нов замисъл пред фотообектива там. Тъй като добре изчерпах всички възможни сюжети, от многобройните ходения там, сметнах да направя една панорама, около малкото езеро. Реално изчаках да поизчистят пътя до там и отидох на втория ден, след като снега почти спря да вали. Е това не попречи да затъна в най-малката пряспа, в която се забих. Банално нали? Не ми е за пръв път:). Иначе трябваше да спра на самия път. С това щях да се занимая доста по късно, след стабилно намръзване и да се сгрея в ринене на сняг :). Дотогава щях да се разходя три часа и да стана свидетел на красивите зимни следи. Нищо не ми хващаше окото, бях изснимал всичко възможно и слязох до леда в езерото през половин метровия сняг, да се заложа, в търсене на разни абстракции и форми.

Тук там се подаваха разни клонки, които вписах в зимната картинка случваща се там.Както и снежни топки, образувани естествено от природата. Тя се крие най вече в дребните неща, а те радваха окото, в иначе смразяващо-пустия пейзаж.

Тук там се откриваха и цветовете на разни табелки, показващи превъзнесеното 'бедствено положение'. 'Пътят се затваря при обилен снеговалеж', че те Молове затварят, какво остава за един път :).

И аз се наших по най-умелия начин в близост до табелката. Добре, че носех лопата, да покопая и да се сгрея след смразяващата фото борба :).

Най накрая и сглобената единица. Панорамата от 14 кадъра показващи зимната приказка вихреща се тук.

В предвид отрицателните стойности на зимните температури и ледовете, които започнаха да се образуват по Дунава ще последва включване и от там. Задал съм си мотивираща задача за следващите утрини, да видим какво ще излезе.

До скоро :).

2 коментара: