вторник, 21 февруари 2012 г.

Стара Планина през зимата

   Месеца е още февруари, а зимната вълна, която ни е заляла, даде поводи за достатъчно ледени изживявания, които ни сполетяха. С тази публикация замислям да завърша писанията си по случките през късите дни на иначе безкрайният февруари. Иска ми се вече да е пролет, водопадите да протекат изпод снежната пелена, а и обилното снеготопене, което предстои ми дава надежди, че пролетта ще се получи интересна, освен ако нещо пак не обърка сезоните, както се случи през миналата есен. За любимите пътеки в Старата ни планина изписах доста, е дойде реда и на нещо по така, а именно какво се случва по смразяващото било, след като навали няколко метра сняг? Случва се това, че разстоянията се преминават два пъти по бавно от нормалното време за изпълнението им през летния сезон. Снега затрупва всичко до такава степен, че дори познатите места изглеждат напълно различни, обезличени, безлюдни и страховити. Тази истински сурова зима допринесе това да се реализира с пълна сила.

Снимките сами по себе си допълват това, което написах, снегопочистващите машини ще трябва да поработят на пълни обороти.

Всичко е покрито от сняг и красота.


Схлупени къщурки са в трескаво очакване на пролетните дни,...

...докато зимата твори с пълна сила всякакви ледени скулптури.


'ДОБРЕ ДОШЛИ'
Тривиално заглавие, което смело можеше да е допълнено с информация относно входа: отдолу или отгоре, :) но както се вижда ще да е отгоре.Силно навяти козирки се държат измамно, в очакване на най малкото затопляне, за да се стоварят с пълна сила по склона.

Качването по покривите на постройките е по лесно и от детска игра,...

...за разлика от откриването на врати и прозорци на иначе лесно достъпният заслон Орлово гнездо.


Даже и коминчето не пуши, в бруталните условия на коравата зимна действителност.За край ще добавя, че сериозно обмисляме да направим един зимен Ботев връх. Дано всичко мине както трябва, че работата през зимата там си е доста сериозна. До скоро с надеждата да се включа с невероятни емоции и от там :).

1 коментара:

  1. През твоя обектив зимата изглежда невероятно красива! А в планината тя е в целия си разкош! Прекрасни зимни снимки, възхитена съм! Ще се радвам и на снимки от Ботев връх. Приятен ден!

    ОтговорИзтриване