сряда, 23 май 2012 г.

Архивни ретроспекции 3 - Мащабно оразмеряване

"Фотопътеводител Изчезващите свети места на България" - е-вариант, ново издание - линк

От Параджика до вр. Ботев

   Интереси и събития ме издърпаха рязко в други посоки, което наложи някои неща да се случат рано или късно. Това от своя страна дръпна и опашката на дявола, за да забравя фотоапарата, праха и ръждата, която се образува по него в последно време :). С динамичната поредица 'Архивни ретроспекции' пълноценно запълвам празнините и точа зъбки и щеки, за още куп премеждия по красивите високо-планински била. Запланувани неща отложих за недалечното бъдеще, а дотогава ще поддържам фото-еуфорията с красиви спомени от прекрасните хобита, които ме накараха да се докосна до цялата тази красота.

От Параджика до връх Ботев е лесно изпълнима 'мисъл', за хора достатъчно неблагоразумни :) да се нагърбят с изпълнението и. Гледките, които се разкриват са удивителни, а свирепото излъчване на Балкана всява и буди респект към всеки дръзнал да го 'покори'. 








Не е в стила ми да се примирявам лесно с нещата, което е сигурен знак, че това може да ескалира в поредица от нови фотографски и планински емоции. 

Докато абитюрентите трескаво се подготвят за навлизане в живота викайки по улиците, ме полазват мисли за сбъдване на нещо, което ме преследва от дълго време - снимане на явлението светкавици. Времето динамично поднася всякакви изненади, дано това е една от тях.

До скоро :).   

2 коментара:

  1. Приятни снимки :)
    Това със светкавиците е голяма рулетка, пожелавам късмет.

    ОтговорИзтриване
  2. Изключително добра фотография на природата. Любопитна статия. Зимата изглежда добре на снимки.

    ОтговорИзтриване