понеделник, 21 юни 2010 г.

Монтана, Клисурски манастир, Згориградска екопътека

   Тази двудневна разходка се оказа доста лека и приятна, спрямо предните хамалогии и преходи. Посещението на Монтана преминава с кафе в централната част на града. Спокойно градче в северозападна България, което изглеждаше доста обезлюдено.


Оттам в посока Клисурси манастир, за който само бях чувал, че бил много красив.
Сред прекрасната котловина на река Врещица, Ровна ливада и Баките той привлича със неповторимата си природа. Наричат го още духовната перла на северозападна България.
След като пообиколих навсякъде се убедих, че не напразно му отреждат едно от челните места в класацията по красота , заобиколен на север от Чипровския балкан, а на запад от красивите Тодорини кукли.

Отпътуваме към село Згориград и Згориградската екопътека, която води до водопад Боров камък.

Снимковия материал от екопътеката се оказа непосилна задача, в предвид това, че не носих статив, а и на места беше доста усойно. Не се получи както очаквах, заваля проливен дъжд и със спътниците ми се отказахме да стигнем горната част на екопътеката, където ни очакваше водопад 'Боров камък'. За което в последствие съжалих.Оказа се, че сме били на 15 минути от водопада, а така и така слязохме мокри до кости. Природата невинаги е благосклонна към смелчаци като нас, особено във врачанския балкан :). Ще следва повторно посещение на това място с много снимки :).

До нови срещи, когато ще ви запозная с променливото време на Джендема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар