неделя, 16 октомври 2016 г.

Хотница, Емен, Зарапово - водопади и есен


   Три прекрасни и леснодостъпни дестинации в района на Велико Търново, които в определени дни предлагат феерия от красота. Могат да бъдат обиколени спокойно в рамките на един ден. И трите дестинации са разположени в атрактивни и дълбоки каньони. Контрастен терен в комбинация с равнината разливаща се на десетки километри.

   Хотнишки водопад Кая бунар, село Хотница.


   Над водопада по екопътеката.


   Хотнишката екопътека над водопада представлява атрактивна система от мостчета и стълби, виещи в каньон. Пътеката е кръгово разположена. В съчетание с малки вирове, разходката преминава неусетно по килим от нападали есенни листа.

   В близост до Вишовград, Зараповската екопътека извежда до малък, но красив 15 метров водопад. Подстъпът отново е по система от мостчета и стръмна стълба в последния участък.


   Еменски каньон и водопад Момин скок. Дълбочината на каньона е респектираща. Сто метровите величествени и непристъпни стени преграждат пътя на дълбоката река Негованка.

   Водопад Момин скок е перлата на този скален рай.

   През февруари, когато в усоите на каньона, температурата падне под -20 градуса тук се разхождат приказни герои.. Следи от зайчета, малки птици, вълк... 
   Цветовата феерия ни е завладяла.

Скалите ни изпращат.

До нови срещи. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар