сряда, 14 декември 2011 г.

В 2012 през погледа на фотографа

   Ще започна с това, че има хора, които не спират да се борят, снимат, показват и творят. Между тях намира място и Мирослав Гунов - фотограф и пътешественик, с който се запознахме преди време. Човек разбиращ и виждащ всичко красиво около него, радващ се да го показва. С това мога да започна, а него самият мога да определя най добре със следващата снимка. Позитивността и любовта му към животните определят още по добре неговата същност.


Календара му за 2012 ми направи впечатление с моментите, които е пресъздал от най-отдалечените кътчета на България, въпреки цената, която е платил за това. Цена на хиляди километри, преходи, очакване на перфектната светлина, лишения и всичко свързано с резултата от това, а именно блестящите му фоторезултати. Резултати, които биха радвали погледите на мнозина от нас през идната 2012. В предвид неоспоримият факт, че и аз следвам неговите стъпки, в търсене на нови хоризонти, които да пресъздам, го подкрепям и разбирам на пълно, и дори едно голямо браво би било достатъчно, за това, което прави. Цветните му картини ще красят месеците на хората, които се сдобият, купувайки неговият календар. В общи линии следващите кадри ще документират това, с което започнах. Приятно гледане:).

Хижа Мусала (Рила)

Мальовица през зимата (Рила)

Река Санданска бистрица (Пирин)

Аспарухов мост край Варна
 - пресен спомен от скока ми с бънджи от там :)

Кораби скали (Синеморец)
-прекрасен кът в далечните ми планове за посещение на малкото оставащи непокътнати места.

Средно манастирско езеро (Рила)

Язовир Жребчево по залез и

църквата "Свети Иван Рилски"на потопеното село Запалня

-умело пресъздадено, залез на това място с подобна разруха царяща в България ни представя по най-примерния начин. Красив храм в дъното на водоема, свидетелство за отминалите времена.

Синеморец

Кьоравишко езеро и връх Канарата (Рила)

Нос Калиакра

Рилски манастир

Язовир Жребчево по време на буря

Поточе (Витоша)


http://xenturia.net/cat/miro12

Макар и онлайн и аз се докоснах до погледа през неговия обектив. А и календар си имам, което най ме радва. Поздрави, Миро, продължавай в същия дух :)!

Няма коментари:

Публикуване на коментар