събота, 1 октомври 2011 г.

Нилски Крокодил

  ЧАСТ 1

   С това по хард заглавие се насочвам на студено-кръвна вълна и ще представя някои интересни видове от света на влечугите. По принцип насочеността на блога е в друга посока, което се подсказва от заглавието му - 'България в снимки', но понякога се случват и други интересни пейзажи, макар и затворени между четири стени, в предвид опасността на обектите в тях. В исторически музей в Русе присъстваха доста видове от тях, в експонацията, която 'гостува' на града. Нилския крокодил не правеше изключение, а това че започвам серията с него не се дължи на нищо конкретно. След това ще опиша доста от видовете отровни змии по света и ще приложа снимков материал: Кобри, Пепелянки, Аспиди, Гърмящи змии, Тайпани, Мамби.Скорпиони и тарантули също не правеха изключение, с присъствието си там.  Както си е думата станах свидетел на богата колекция от отровни красавици, но всичко по реда.

Животното славещо се с доста лоша репутация.

-Нилски крокодил - Crocodylus niloticus

Една от най големите кризи с крокодили започва през 80-те години на миналия век, при регистрирани максимален брой жертви на хора, от нападения на крокодили над тях. Нилският крокодил достига дължина 5, понякога и над 6 метра и тегло над 500 кг., като отделни екземпляри достигат и до 800 кг. С две думи - сериозна машина.

Този беше малък, с дължина около метър, но кръвчицата около зъбките му ... доказва писаното по нагоре :).

До скоро, когато ще ви запозная с окраската на Синалоанския кралски смок, добротата му и безмилостните деца, които го целуваха и дърпаха като желе. Интересни неща се случват по подобни места, а относно възпитанието на децата...

СЛЕДВА ЧАСТ 2

Няма коментари:

Публикуване на коментар