сряда, 17 август 2011 г.

Чудните скали, Несебър, Шуменското плато, Златни пясъци

    В предвид форсираните пътувания които се случват понякога, по ред причини, реших да синтезирам няколко от ходенията си по черноморието ни, придружени от малко фотоматериал. Обикновено пътуването до морските части осъществявам в комбинация с хора, които са с интереси далечни на моите разбирания и всеки откраднат миг, запечатан в снимка ме е радвал. Тъй като все още е лято и реда на мисли е в тази посока, август е месеца в който с настроение да напиша за това.
Няколко хиляди километра, с по няколко снимки, това е.

През 'чудния' Рижки проход, съпроводен с офроуд 'каране' на първа и втора скорост, та чак до Чудните скали, феноменални скални образувания, разположени по ивицата на язовир Цонево (Георги Трайков). С кристална чистота и топлина на водите, мястото е идеално за отдих и почивка, пикник и риболов, и не на последно място за фотографи. Като трети по големина в България, язовир Цонево заслужава отделеното внимание.


Гратисното преминаване и няколко часа път ни отвеждат и до Несебър. Спокойна разходка придружена от няколко тривиални кадъра.


И самотното птиче подложено на mirror - ване с шопа за да не скучае :).

Останки от стария митрополитски храм в Несебър, представляващ трикорабна базилика. Клиширан кадър с цел избягване на десетките хора около нея.


Продължавам на морска тематика и с бегъл поглед от Мадара към Шуменското плато...

...,откъдето забиваме към Златните пясъци и едноименния курорт, където ни очакват свежите архитектурни решения на мини айфеловата кула.


И пъстрите нюанси на увеселителния парк.

Лятото е към своя край, а скоростното изцеждане на музи и фотоматериал от харда ми подсказва тънко, че е време за нови хоризонти. До скоро :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар